ELGEGJETER: Marija Chabushkina er redaktør i årets publikasjon, _The Monthly Moose_, bladet for internasjonale studenter ved UiO. Hun vil bruke prispengene på å kjøpe egne stativer så hun slipper å stjele andres plasser.

Elgblad vant Årets Studentpublikasjon

Tidsskriftet for internasjonale studenter, The Monthly Moose, ble årets beste publikasjon da SiO kåret de beste studentforeningene tidligere i høst.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har som mål å opplyse og bidra til integreringen av utenlandske studenter. Vi legger vekt på lettlest, morsomt stoff, men prøver også å få med noe med mer faglig tyngde, forteller redaktør i tidsskriftet The Monthly Moose, Marija Chabushkina. Hun og poengterer at de ikke bare vil være for utenlandske studenter, men for alle som vil lese studentrelatert stoff på engelsk.

.

Det engelskspråklige bladet er å finne rundt om på campus, og inneholder alt fra turist-tips i Norge til nyheter og intervjuer som skal gi innsikt og norsk kultur og samfunn. Tidsskriftet ble tidligere denne måneden kåret til årets publikasjon da Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) skulle dele ut priser til studentforeningene som har utmerket seg det siste året i. I juryens begrunnelse for å gi prisen og 5 000 kroner står det blant annet at «The Monthly Moose er en av de mest interessante og spennende publikasjonene i floraen av studenttidsskrifter ved UiO.»

– Vi trodde ikke at vi skulle vinne. Vi er et tidsskrift som vil underholde og informere, og har jo verken politisk eller faglig innhold i sentrum, som noen av de andre nominerte, sier Chabushkina.

The Monthly Moose startet opp under International Students Union i 2008, og Chabushkina tiltrådde som redaktør – eller Moose Herder, som hun selv kaller seg – i høst.

Christian Frey Dahl er SiO Studentlivs representant i juryen og forteller at nettopp det at tidsskriftet er interessant lesning både for internasjonale og norske studenter var en av grunnene til at bladet stakk av med seieren.

– De har klart å få internasjonale studenter til å lage noe bra sammen, og publikasjonen gir et skråblikk på det norske samfunnet sett gjennom internasjonale studenters øyne. Det er kult for både norske og utenlandske studenter å lese, sier han.

Fremover håper Chabushkina til å få til et samarbeid med andre studentforeninger. Vinneren av Årets nyskapning, Oslo Student-TV er en av mulighetene, og kan åpne for tv-dekning direkte rettet mot internasjonale studenter.

– Vi skal møte med dem neste uke, og så får vi se hva som skjer, sier Chabushkina.

Powered by Labrador CMS