Hurra!

Universitetet har bursdag, og Prosjektor er Årets studentforening.

Publisert

– Tata!

Trompeten i Universitetskorpset blåser utover festteltet. Det er fredag, og Universitetet i Oslo (UiO) har invitert både lesende studenter og krypende professorer til å feire at det er 195 års siden kong Fredrik VI signerte vedtaket om at Norge skulle ha sitt eget universitet. I den anledning stiller Universitetet opp med premieutdeling, blomster, taler og kake, og det er mange som vil ha sin del av kaka. Fire priser skal deles ut, og fire foreninger kjemper om seieren i hver kategori. Prisen for Årets studentpublikasjon går til det historiske studenttidskriftet Fortid, Årets nyskapning til Weekend Society, – arrangementforeningen ved Chateau Neuf – og Årets enkeltforetak til Kulturutvalget for debatten med forfatter Norman Finkelstein. Den gjeveste prisen og tittelen Årets studentforening får Prosjektor.

– Jeg skal feire med litt kake, sier en fornøyd Ida Stensbråten, styreleder i styret i Prosjektor, en forening for prosjektforumstudenter.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Prosjektor gjør et godt arbeid med å knytte arbeidsliv, UiO og studenter sammen, ved å være både en faglig og sosial møteplass for nåværende og tidligere studenter.

– Kjempemoro, det gir økt motivasjon til å arbeide videre, smiler Stensbråten, og viser stolt frem medaljen hun har hengende rundt halsen.

Hvor mye penger studentforeningen har vunnet, er hun ikke helt sikker på, men det ser ikke ut til å oppta henne, der hun står med gratulanter på alle sider.

Et annet fornøyd fjes er representant for Kulturutvalget Eirik Holst.

– Det er jo kjempegøy å vinne, da, stråler han.

– Smakk!

Trompetkassa legges sammen, og festen er over for denne gang. Men om fem år fyller UiO 200 år, og da blir mer kake.

Powered by Labrador CMS