-- NØDVENDIG SEMINAR: Muslimsk Studentsamfunn hevder det er sterkt behov for brobyggende debatter.
-- NØDVENDIG SEMINAR: Muslimsk Studentsamfunn hevder det er sterkt behov for brobyggende debatter.

– For mye negativt

Muslimsk Studentsamfunn mener det er på tide at ikke-muslimer lærer mer om islam.

– Det er for lite kunnskaper om islam i det norske samfunnet, og den eneste kunnskapen folk får er gjennom media og hendelser som skjer i verden. Media fokuserer mest på negative hendelser, det være seg alt fra terrorisme til omskjæring av jenter, og da forbinder folk slike negative ting med islam, sier Awais Mushtaq, talsperson for Muslimsk Studentsamfunn (MSS).

Tirsdag arrangerte foreningen dialogseminar i kjølvannet av de nå velkjente karikaturtegningene.

– Med seminaret ønsker vi å fremme budskapet om vår profet Muhammed, og vi vil mane til dialog og brobygging i stedet for konfrontasjon, sier Mushtaq.

Vil unngå drittkasting

– Skummel tendens

– Sammenstøt er uunngåelig uten dialog, sa Karima Solberg fra Islamsk Råd Norge i sitt innlegg.

– Noen skremmer folk med at muslimer skal bli majoritet, og overta makten, og det er ikke måte på hvor farlig alt blir da, sa hun spøkefullt, før hun avviste muligheten for at dette i det hele tatt kommer til å skje.

– Tall fra Statistisk sentralbyrå sier at muslimer om 50 år maks kommer til å utgjøre 20 prosent av befolkningen, påpekte hun.

Førsteamanuensis ved Det teologiske fakultet Oddbjørn B. Leirvik ytret heller bekymring over den voksende alliansen mellom Fremskrittspartiet og den nye kristne høyresiden.

– Dette er en tendens vi har merket siden 2004. Den gode nyheten er at de blir kraftig motsagt i de fleste største kristne samfunn i Norge, sa Leirvik, som mener nettavisen Magazinet er en del av det nye høyrevridde kristenmiljøet.

Selve debatten etter seminaret var i korteste laget, og foregikk uten statsråd Raymond Johansen fra Utenriksdepartementet, som tidligere holdt et innlegg om den statlige synsvinkelen på temaet.