Glassbarn leker best: De nye Glassbaren–lederne Eystein Molland Norderval og Mia Lie klamrer seg ikke lenger til ølserveringen, men satser på kultur.

Kultur til tusen

Kultursultne studenter har begynt å strømme til Glassbaren. Det nye styret mener de selv er forklaringen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har gått fra å være et mat- og ølsted til å være et kulturtilbud, sier arrangementsansvarlig Mia Lie.

Forrige semester fikk betongbaren med glassveggene et nytt styre, og de er svært fornøyde med nye tiltak, hvorav det mest merkbare er utvidede åpningstider. Ifølge styret har de gått fra å være «et serveringssted med skjenkebevilgning til en bar med servering».

– Vi begynte med konserter i midten av forrige semester, og så har det bare ballet på seg. Nå har vi full uke bortsett fra onsdager, sier ny leder i Glassbaren Eystein Molland Norderval.

Hver torsdag har Glassbaren intimkonsert med mange små og litt større navn på plakaten, hver mandag og tirsdag er det faste dj-set (henholdsvis Mellow monkey/DJ Richard og DJ Refraiched). På fredager er det livesending fra Radio Nova med ymse famøse gjester, og i løpet av våren vil sannsynligvis Studentteateret tette kulturhullet på onsdagene.

Uengasjert arv

Norderval er kritisk til måten Glassbaren er blitt drevet på tidligere, og mener det gamle styret manglet det nødvendige engasjementet. Forbedringspotensialet ble deretter – og takket være kulturtilbudene har ifølge Norderval besøkstallene i Glassbaren steget voldsomt.

– Før sto det kanskje tre folk i baren. Nå har vi gjerne hundreogfemti gjester i løpet av en hverdag. Jeg vil anslå en økning i besøkstallene på cirka tusen prosent, sier Norderval.

Powered by Labrador CMS