De russiske lærerne på Teaterhøgskolen knekte nesten Linn Skåbers skuespillerdrøm. – Jeg gidder ikke å jobbe når folk sier jeg er dårlig.

Kristine Riis var mer interessert å drikke kaffe enn å drive med gravejournalistikk. Derfor var det naturlig å droppe ut av journalistikkstudiene i Volda for å jobbe i P3.

Jenny Jordahl, som fikk stor oppmerksomhet da hun tegnet «Sommerkroppen» og «Sommerkroppen 2.0» for Aftenposten, lærte at hun kunne senke skuldrene da hun begynte å studere på Kunsthøgskolen.

Etter å ha gått Skrivekunstakademiet begynte Agnes Ravatn på nordisk ved Universitetet i Bergen. – Jeg var ekstremt selvbevisst og gikk rundt som et åpent sår som tok til meg alt.

Berlin trumfet Blindern for Ando Woltmann, vokalist i King Midas. Han sovnet av Jane Austen, men fikk det heldigvis ikke på eksamen.

I Newcastle ble et eget studenthus oppkalt etter ham, og han hadde medlemskap på alle nattklubbene. – Jobb hardt og vær litt crazy, er Carl I. Hagens råd til dagens studenter.

Sigrid Bonde Tusvik løy til Lånekassen om hva hun studerte, brøt seg inn i administrasjonsbygget til UiO for å kline, og skjelte ut noen ansatte på Chateau Neuf.

I studietiden bodde Lene Wikander i et okkupert hus, drakk øl på rockepuben Last Train i stedet for å lese, og mener det utenomfaglige formet karrieren hennes.

Miljøpartiet De Grønnes 1. stortingskandidat studerte biologi, og dro med en studiekamerat til Kong Karls Land på Svalbard for å leve med en isbjørnfamilie.