Samfunnsforsker og feminismeforfatter Cathrine Holst mener oppslutningen til partiet Feministisk initiativ kan vise hvor sterkt radikalfeminismen står i Norge.

«Litt spesielt.« Det sa statsminister Erna Solberg om oppslutningen rundt kampen mot fastlegers reservasjonsrett på 8. mars i fjor. Hun etterlyste i stedet fokus på vold og utdanning. Til ære f

For den gjengse akademiker vil det muligens virke kontraintuitivt at både Max Hermansen og eurytmister er av dannet sort. Kanskje vil denne månedens magasin gi et annet perspektiv.

Hvor er hun, ser du henne? Tror du hun kommer snart? En spent stemning har senket seg. Vi sitter og skuer fra bordet vårt og venter. Venter på at en spesiell person skal gå forbi. Vi har forhørt oss

Regjeringen innfører masterutdanning for alle lærerutdanninger for å løfte kunnskapsnivået i norsk skole, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Videre investeringer i olje og gass kan i virkeligheten sammenliknes med å investere i produksjon av hestevogner etter at bilen var kommet på markedet, mener stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG)

For å redusere mangelen på studentboliger bør vi starte med å kreve at beboerne faktisk er studenter, mener Toril Charlotte Reynolds i Oslo FpU.

Trond Blindheim, rektor for Markedshøyskolen, tar feil når man mener det er uheldig at Statoil og andre private aktører finansierer akademisk virksomhet, mener stortingsrepresentant Kristin Vinje.

Myndighetene må ikke en gang vurdere å gjenreise heltidsstudenten, skriver Eva Grinde i en kommentar i Dagens Næringsliv mandag. Norsk studentorganisasjon (NSO) kunne ikke vært mer uenig.