Hverdagslig: Mellom mange tunge saker om studentmedvirkning i byggesaker og miljørapportering på fakulteter, valgte vi å ta en liten kamp for det hverdagslige.
Hverdagslig: Mellom mange tunge saker om studentmedvirkning i byggesaker og miljørapportering på fakulteter, valgte vi å ta en liten kamp for det hverdagslige.

Drit­t­re­vo­lu­sjon

Studentparlamentet ved UiO har flere ganger diskutert do-politikk. Nå er seieren et faktum: Vi kaller det dassrevolusjonen.

Vi krever knagger til å henge opp jakka når vi er på do og at dobåsene skal være såpass store at man klarer å komme seg inn døra- og det er ikke alltid så lett når dørene svinger innover. Vel, det er ikke bare for moro skyld at vi tar opp disse sakene. Mellom mange tunge saker om studentmedvirkning i byggesaker og miljørapportering på fakulteter, valgte vi å ta en liten kamp for det hverdagslige.

Interessert i mer dopolitikk? Nå er toalettene ved UiO kjønnsnøytrale

Vi studenter har ikke et eget kontor der vi henger jakka mens vi er på campus slik de ansatte har. Vi må drasse med oss masse ting hele dagen, og det må også være med inn på do. Vinteren er på vei, og vi har store jakker på, en sekk med sykt mye pensum og en PC og (kanskje) en treningsbag. Det er ikke så fett at disse tingene må slenges på et muligens noe tissevått gulv.

Les mer! Transpersoner kjempet for kjønnsnøytrale toaletter

Rundt vaskene på toalettene er det som regel nok av plass til både dans og sang, men selve dobåsene er latterlig små og flere steder utstyrt med en sykt nedverdigende innoverdør. Nedverdigende fordi man må skræve over en dass for at døren skal på plass. At vi faktisk må krype til korset og spørre om eiendomsavdelingen kan lage toaletter som faktisk går an å komme seg inn på er faktisk ganske drøyt. Og helt ærlig, hvilken dust fant på å lage dører som svinger innover mot doen? Noen må faktisk gå, eller dra på kurs, da (heia kurs).

Vi har ikke vært på noen professordasser, men vi regner med at de er laget av gull og har plass til et fotballag

Vi tviler på at professorene på UiO hadde fått like kjipe toaletter som noen av de studenter må bruke. Vi har ikke vært på noen professordasser, men vi regner med at de er laget av gull og har plass til et fotballag. Knagger og dører som svinger utover på alle toalettene burde ikke være så mye å be om. Direktøren i eiendomsavdelingen, John Skogen, skjønte også dette. Men noen måtte jo faktisk ta opp saken, og gidde å bry seg. For verken små eller store ting skjer av seg selv. Gjennomslag for de små hverdagslige tingene er sykt kos. Doturer er faktisk en del av studietiden på UiO det også.

Lurt på dette? –⁠ Hvorfor er det slankespeil på toalettene i SV-kjelleren?