Årets viktigste søndagstur

Hadde det ikke vært deilig å bytte ut eksamensangst og eksistensielle kriser med god samvittighet og litt trim?

Krig og konflikt ødelegger utdanningsmulighetene for 24 millioner barn verden over. Gjennom barnekonvensjonen artikkel 28 har verden sagt seg enig i at alle barn har rett til utdanning, men dersom vi ser på det humanitære budsjettene er utdanning svært underfinansiert. Utdanning gir grunnleggende ferdigheter og forutsetning for samfunnsdeltakelse.

Du lærer hva du har krav på som menneske, og hva du ikke skal finne deg i. Utdanning gir deg viktige muligheter, bedre framtidsutsikter og kan gi deg frihet til å leve det livet du har lyst til å leve.

Utdanning skaper også grunnlaget for at et samfunn kan vokse. Derfor blir utdanning en investering, ikke en utgift. Det er nettopp derfor det er så dumt at kun 2% av verdens humanitære budsjetter går til finansiering av utdanning, og det er nettopp derfor du denne søndagen bør legge ut på «årets viktigste søndagstur».

Ta med deg en venn, tinderdate, en vanlig date, en kjæreste, en fremmed, god musikk eller en snill hund. Bøssebæring er sosialt, gøy og meningsfylt. Hadde det ikke vært deilig å bytte ut eksamensangst og eksistensielle kriser med god samvittighet og litt trim?

Gå inn på blimed.no og registrer deg til som bøssebærer i Studentkorpset, så sees vi på Villa Eika førstkommende søndag!