Sol, smil og gjen­nom­slag

2017 ser ut til å bli et år i Gjestelistas ånd – et år med økt fokus på studentenes reelle velferd.

Semesterets første uke er vel overstått ved Universitetet i Oslo. Rektorater har holdt taler, professorer har undervist, faddergrupper har hatt navneleker – og Gjestelista har entret den politiske scene med umiddelbare gjennomslag.

Været har, slik Gjestelista lovet, stort sett vært upåklagelig så langt i semesteret. Noen regnbyger har det vært, men det må man nesten regne med all den tid Gjestelista kun har 13,7 % oppslutning. Det er også verdt å nevne at det, i tråd med Gjestelistas program, ikke har vært glatt på Blindern en eneste dag under fadderukene.

Torsdag 17. august rullet den første foodtrucken inn på campusområdet. Riktignok ikke på Frederikkeplassen slik vi lovet i Universitas tidligere i år, men i Fysikkbakken. Det bør kalles et delvis gjennomslag, tenkte vi. Men det er ikke nok. Påfølgende mandag, 22. august, sto en foodtruck ved navn 4 Gringos sentralt plassert midt på Frederikkeplassen, og solgte meksikansk mat til langt på natt. Et tiltak vi i Gjestelista applauderer og ønsker velkommen på hyppig basis.

Legger man til at vi allerede i april, selv uten mandater i parlamentet, presset de andre studentpolitikerne til å kreve knagg på alle UiOs toaletter, ser 2017 ut til å bli et år i Gjestelistas ånd – et år med økt fokus på studentenes reelle velferd.

Godt valg (i april 2018).