Foto: Dorthe Karlsen
Foto: Dorthe Karlsen

Rett kvinne til rett tid

Jeg er den rette kvinnen til å lede parlamentet fordi jeg har erfaringen, kunnskapen og engasjementet til å kjempe fram gjennomslagene i året som kommer, skriver Ingvild Leren Stensrud, lederkandidat til Studentparlamentet.

Da debattredaktøren i Universitas utfordret meg til å skrive dette leserinnlegget skrev jeg en to siders avhandling om studentaktiv læring før jeg skjønte at det ikke var akkurat det han var på utkikk etter. Det skulle ikke handle om hva jeg mener om ditt og datt, men hvorfor jeg vil bli leder av Studentparlamentet ved UiO, og det er et mer utfordrende spørsmål å besvare synes jeg.

Motkandidaten Jens Lægreid: Derfor stiller jeg som SP-leder

Ikke fordi jeg ikke har et hundretalls av tanker om hvordan UiO skal bli et bedre universitet. Vi må bli bedre på tilbakemelding, ha mer praksis og vi må ha flere læringsformer. Men jeg synes det er vanskelig å oppsummere alt i et ærlig og lite kjedelig svar. Så jeg har konkludert med at jeg skal gi dere det kjedelige, men ærlige svaret. Det svaret som ikke passer inn i 1. mai-appeller eller festtaler. Fordi jeg har stor respekt for UiOs studenter, for deres evner og engasjement.

Å gjøre UiO til et bedre universitet tar lang tid, prosessene beveger seg sakte fremover og er noen ganger helt vilt kjedelige og byråkratiske. Det betyr at studentparlamentet kan jobbe mange år med saker og kun gjøre små fremskritt. Men av og til åpner det seg mulighetsvinduer der vi kan gjøre store hopp hvis vi evner å utnytte dem. Ny rektor på universitetet og stortingsmeldingen for kvalitet i høyere utdanning er slike store mulighetsvinduer som skjer nå! Nettopp derfor vil jeg å bli leder av Studentparlamentet. Jeg ønsker å være rett kvinne på rett sted til rett tid.

I min rolle som Studie- og Læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet har jeg lært mye om universitetet og de politiske prosessene som foregår her, om teamarbeid og om meg selv. Dette er viktige erfaringer jeg kommer til å ta med meg inn i ledervervet. Selv etter et hektisk år på heltid er jeg like motivert til å ta på meg de oppgavene som ligger foran oss.

Vi vet ikke helt hvilke av våre kampsaker som nå kan få en renessanse med det nye rektoratet, men vi vet at en ny rektor betyr nye muligheter for å påvirke. Og de vil jeg at vi skal gripe! Spesielt innenfor merittering av undervisere og tilbakemelding som er områder hvor den nye rektoren har lovet endringer. Jeg er den rette kvinnen til å lede parlamentet fordi jeg har erfaringen, kunnskapen og engasjementet til å kjempe fram gjennomslagene i året som kommer.