– Rett og slett utrolig smakløst

– Vi regner med at Venstrealliansen (VA) nå rydder opp i egne rekker, skriver Liberal liste som svar til Vetle Hedlund fra Venstrealliansen.

Mens samfunnet høylytt river Mannegruppa Ottar i stykker for dårlig kvinnesyn, bruker Venstrealliansens Vetle Hedlund spalteplass på å kritisere voldtektsofre og myter om fylle-sex.

Les innlegget Irgens reagerer på: Kvinnehat og amerikanske tilstander

I innlegget sitt går Hedlund går til angrep på et slags samfunn der man mener at alle kvinner som har sex på fylla må anmelde mannen for voldtekt. Er det egentlig noen som mener dette?

Det er klart at man ikke skal fortelle barn og unge at all sex på fylla er voldtekt, slik Hedlund påstår er tilfelle. Selvsagt skal det være lov til å feste og pule. Poenget er at promille ikke er en unnskyldning for å begå seksuelle overgrep. Man må snakke om grenser, om samtykke. At sex på fylla er naturlig, men at man har et ansvar. At «nei» ikke er flørting, slik vi kunne lese om i media for noen uker tilbake.

At det finnes enkeltsaker hvor folk er blitt feilaktig anmeldt for voldtekter blir fremstilt som det store beviset på at det er noe grunnleggende galt med moderne feminisme. Men problemet er forsvinnende lite. Det store problem er nettopp det motsatte, at folk som blir anmeldt ikke blir dømt, fordi etterforskningen ikke er god nok og fordi de blir mistrodd. Mange har det samme møtet med politiet som venninnen min, som ble konfrontert med at hun var «utfordrende» kledd da hun ble voldtatt.

Både menn og kvinner blir voldtatt, men det er kvinner som oftest er offeret. Nesten ti ganger flere kvinner enn menn blir voldtatt. En rapport fra i fjor viser at rundt en av ti kvinner blir voldtatt i løpet av livet.

Tallene er tydelige: Kvinner er hovedsakelig den «sårbare» part. Det finnes en ubalanse. Er Hedlund uenig med dette? Blant mine venner er det nesten utelukkende jenter som bekymrer seg for å bli voldtatt, som har ringeavtaler på vei hjem i helgene, som passer på at ingen skal dope drinkene deres.

Hedlund avslutter innlegget sitt med å insinuere at Signe Rosenlund-Hauglid, som i Universitas fortalte om en voldtekt, følte at hun ble et offer fordi hun «har blitt fortalt hvor sårbar hun er en gang for mye».

Det er rett og slett utrolig smakløst. Den ytterste konsekvensen av disse holdningene er at kvinner som blir voldtatt skammer seg i stedet for å anmelde.

Hedlund fremstår som et eksempel på akkurat de holdningene vi vet Venstrealliansen kjemper mot, og vi regner med at de rydder i egne rekker.