Frihet til studentene

Frihet i utdanningen handler blant annet om å få streamet forelesningene eller kunne studere og være småbarnsmor samtidig

Publisert Sist oppdatert

Liberal liste vant studentvalget! Det finnes selvsagt mange måter å vinne et valg på, men en fremgang på over 60 prosent er sjelden kost for liberalere.

Nå skal vi kjempe for sakene våre. Frihet i utdanningen, som av og til handler om så praktiske ting som å få streamet forelesningene sine. Frihet i utdanningen er å kunne være småbarnsmor og student, eller å kunne få toppkarakterer selv om mor og far ikke kan sponse studiene dine.

Les også: Insanely bra!

Og så trenger Oslo en samlende arena for studentene. Vi skal kjempe for at det bygges nytt studenthus i sentrum – nytt, fordi vi en gang i valgkampen forstod at formuleringen vår om å fysisk flytte Chateau Neuf kunne bli vanskelig å levere på.

Hvor kom de nye stemmene fra? Jeg tror vi fikk rett i vår mistanke om at Studentparlamentet fremstår som et utilgjengelig organ for spesielt interesserte, med et krypisk og monotont stammespråk. Når listene formidler politikk må vi snakke på en forståelig måte om saker folk bryr seg om. Vi må oversette ideologi til praktiske saker, men samtidig vise at vi ikke er elevrådet som bytter ut gardiner og spør rektor om å få speil på jentetoalettet.

Listene må tørre være uenige med hverandre. Det føles trygt og godt å klappe hverandre på ryggen mens man applauderer enstemmige vedtak om å få flere psykologer på campus eller mer studiestøtte. Om man vil engasjere må man vise skillelinjer, hva man prioriterer, og man må vise resultater. Det håper jeg vi kan gjøre neste år.

Powered by Labrador CMS