Hvem vil vinne studentene?

Studentene må kunne kjenne seg igjen i utdanningspolitikken som blir foreslått i partiprogrammene

Publisert Sist oppdatert

Flere studenter har enda ikke bestemt seg og en del oppgir at de ikke kommer til å stemme ved neste stortingsvalg. I tiden som kommer må studenter bruke sin mulighet å påvirke, samtidig som partiene må vise hvem som vil gjøre mest for høyere utdanning.

Stemmer streitere

Det finnes nærmere en kvart million studenter i norsk høyere utdanning. Det betyr at når studentene stiller krav, må politikerne lytte. Dagens studenter skal ikke bare ta over, men i stor grad bidra til å utvikle og drive samfunnet videre. Dette innebærer med andre ord at det ligger et stort ansvar på norske politikere når det kommer til å legge til rette for høy deltakelse i høyere utdanning, samt gi lik tilgang og muligheter til å utfordre og utvikle ny kunnskap.

Vi skal ikke undergrave at det ligger et stort ansvar på studentene selv, til demokratisk deltakelse og til å bruke de arenaene man har gjennom lokale studentdemokratier, lokale politikere og innspillsrunder til partiene. Alle har muligheten til å delta. Samtidig setter dette krav til at de politiske partiene lytter til innspillene, og at det på sikt er mulig å kjenne seg igjen i den utdanningspolitikken som blir foreslått i partiprogrammene. Det er vi som vet hvor skoen trykker.

Alle studenter har en sak de bryr seg om. Gjennom å skape arenaer for diskusjon, innspill og ideutveksling kan partiene få en unik innsikt i hva som vil bidra til høyere kvalitet, trivsel, inkludering og gjennomføring i høyere utdanning. Vi har oppskriften, hvilket parti tør å være det mest offensive for å sikre en god studiehverdag?

Powered by Labrador CMS