La oss svette sammen
Ved å dele badstu med det motsatte kjønn bidrar vi til å viske ut idéen om at vi er motsetninger.
På Sio Athletica Blindern finnes det én badstue, som menn og kvinner får bruke annenhver dag. Nå er det på tide at den gjøres kjønnsnøytral.
Skifterom og andre rom som involverer nakenhet er gjerne inndelt etter heteronormative tradisjoner. I de fleste andre sammenhenger higer vi etter å være bevisst mangfoldet som finnes av kjønn og legninger, men i dette tilfellet lever vi godt med å late som at når jenter kun dusjer sammen med andre jenter, er det mindre seksuelt. Jeg kan ikke se noen annen grunn til at vi fortsatt tviholder på den rominndelinga vi har i dag. Det er nok for tidlig å be om helt kjønnsnøytrale garderober, så jeg vil starte med å kreve én kjønnsnøytral badstue.
Les også: Nå blir toalettene kjønnsnøytrale
Ved å dele badstu med det motsatte kjønn bidrar vi nettopp til å hviske ut ideen om at vi er motsetninger. Vi er så mye mer – vi har alle nyanser.
Dessuten har vi godt av å bli eksponert for den farlige nakenheten. Vi trenger å se uretusjerte, vakre hverdagskropper i alle fasonger og størrelser. Både for å få et sunt forhold til vår egen kropp, men også for å justere forventninger til hvordan vår utkåredes kropp skal se ut. Vi skal selvsagt ikke stirre hverandre ihjel, men det vil vi heller ikke ha behov for når nakenhet blir en hverdagsfaktor.
Les mer: En håndfull kjønnsnøytrale toaletter løser ingenting
Å gi full frislipp av pupp og penis på Sio Athletica Blindern kan være et fint babyskritt på vei mot et mer kjønnsraust samfunn.