Ikke tvang, bare et vennskapelig dytt

Vi ønsker ikke å tvinge noen, men vi ønsker å gjøre det litt vanskeligere å få tak i kjøtt i SiO-kantinene

Publisert Sist oppdatert

I forrige ukes Universitas ble innføringen av kjøttfri mandag dratt ut av proporsjoner av 2. nestformann i FpU.

Han stiller spørsmålet: Er det riktig at politikere skal bestemme hva du spiser? Svaret er selvfølgelig nei, og nestformannen svarer selv på spørsmålet i samme innlegg. Det er uansett enkelt, billig og ofte sunnere å smøre matpakka si sjøl, og vi har selvfølgelig ingen planer om å forby kjøtt og fisk i matbutikkene. Det vi ønsker er å gjøre det litt vanskeligere å få tak i kjøtt i SiO-kantinene. En dag i uka. Politikere skal ikke bestemme hva du spiser, men de er heller ingen selvfølge at de skal gjøre det lett for deg å ta valg som er til skade for andre.

Vi vet at miljø- og klimaendringer er reelle, og vi vet at hvis vi ikke får stoppet de store ødeleggelsene og utslippene er fremtiden usikker. Særlig for de mange som bor i mer utsatte områder enn oss selv. FpU oppfordrer til å bruke ytringsfriheten til å snakke varmt om vegetarmat heller enn å innføre tiltak. Men det er ikke fordi ytringsfriheten ikke blir brukt at vi vil innføre kjøttfri mandag: På tross av et stort stykke informasjonsarbeid, spiser vi nordmenn dobbelt så mye kjøtt nå som på 70-tallet. På tross av Helsedirektoratets kostholdsråd, på tross av FNs klimaprognoser og på tross av at TV-aksjonen i år handlet om å bevare regnskogen.

Det er ikke lenger tvil om at miljøødeleggelser og klimaendringer er reelle. Vi har et voksende problem og det er på høy tid å finne løsningen. Redusert kjøttforbruk er en del av løsningen.

Powered by Labrador CMS