Tvang er sjelden bra

Det er ikke politikerne som forbyr kjøtt, det er studenter som oppfordrer SiO til å endre tilbudet sitt.

Publisert Sist oppdatert

2. nestformann i FpU, Petter Kaland Melsom, skriver i Universitas 17. februar at kjøttfri mandag er en «farlig tanke». Det er det selvfølgelig ikke, og det virker heller ikke som Melsom egentlig mener dette. Det han derimot argumenterer for at er farlig, er politisk tvang. Her kan jeg og Melsom være enige; politikere som vil tvinge enkeltmennesker til å bli vegetarianere høres unektelig farlig ut.

Når Melsom prøver å trekke linjer til demenspasienter i Bergen, er det vanskelig for meg å forstå hva saken hans har å gjøre med verken Studentparlamentet ved UiO eller Velferdstinget i Oslo og Akershus sine oppfordringer om kjøttfri mandag.

Det er ikke snakk om politikere som forbyr kjøtt; det er snakk om studenter som oppfordrer SiO til å endre tilbudet sitt. Her er det en viktig forskjell. Dersom SiO velger å lytte til studentene ved å innføre kjøttfri mandag i sine kantiner, er det et selvstendig valg tatt av et bedriftsstyre, noe man i utgangspunktet skulle tro FpU-ledelsen var store tilhengere av.

Med kjøttfri mandag vil SiO sende et klart signal om de miljøutfordringene vi står ovenfor, og jeg er glad for at studentene i Oslo og Akershus ønsker seg dette.

Powered by Labrador CMS