Barnehagestudentene neglisjeres

BLU er blitt ribbet for penger, og det har skjedd uten studentmedvirkning.

Publisert Sist oppdatert

En kamp for tilværelsen foregår nå på instituttet for barnehagelærerutdaninngen (BLU) ved HiOA. Kort oppsummert har fordypningsporteføljen blitt ribbet til beinet for å spare penger.

BLU har et stort og sammensatt økonomisk problem som følge av, blant annet, at utdanningen ligger i en lav tildelingskategori, og én kategori under grunnskolelærerutdanningen. Slik er det, selv om utdanningen er dyrere i drift enn grunnskolelærerutdanningen per år.

Problemet er at ribbeprosessen har foregått uten studentmedvirkning. Studentene får presentert en akseptabel portefølje og beskjed om at deltidsstudentene kan bytte over til heltidsfordypninger. Kort etter informeres det om at det er vedtatt en portefølje, men det er en annen enn den forespeilede. Det kommer også frem at deltid ikke kan bytte over til heltid.

Etter flere protester og undersøkelse blant deltidsstudentene som viser at 97 % ikke ønsker den vedtatte porteføljen får studentene et alternativ, som er like lite attraktivt.

Gjennom hele utdanningen legges det vekt på medvirkning. Det er paradoksalt at det er akkurat det studentene opplever de ikke blir møtt med fra ledelsen. Dette kommer også frem i Studiebarometeret.

Det stilles spørsmål ved om Universitets- og høyskolelovens §4-1, 4. ledd er ivaretatt. Her står det:

«Studentorganer skal høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivået.»

I denne saken det er fattet vedtak i en sak som absolutt angår studentene, uten at studentene har vært med i prosessen.

Det finnes nok bedre løsninger, dersom ledelsen åpner for studentmedvirkning!

Powered by Labrador CMS