Det viktigste for oss er faktisk ikke å komme på forsiden av Universitas. Det viktigste er å sette agendaen i styrene, rådene og andre påvirkningsarenaer, skriver Hans Christian Paulsen.

Tillitsvalgte for hvem?

Bør studenttillitsvalgte være mer synlige? Her er svaret til Hans Christian Paulsen, nestleder i Studentparlamentet ved UiO.

Publisert Sist oppdatert

I forrige ukes leder i Universitas kan det virke som at vi eksisterer for å tjene «studentjournalisten». Vi setter pris på at pressen jobber med oss, og Jonas Nilsen er en fantastisk ambassadør for studentpolitikken som fremhever skillelinjene godt. Samtidig er det viktig å huske på at vi representerer studentene og stiller krav til utdanningspolitikk, men at det ikke er vi som utformer politikk innenfor høyere utdanning alene.

Vi er helt avhengige av et godt samarbeid, og kan ikke løpe til pressen hver gang vi ikke får det som vi vil

Studentparlamentet velges av studentene, som igjen vedtar hvilken politikk vi tillitsvalgte skal jobbe med. Deretter tar vi sakene videre til organene som vedtar politikken. Vår makt ligger i at vi er rundt bordet der avgjørelsene blir tatt. Vi er helt avhengige av et godt samarbeid, og kan ikke løpe til pressen hver gang vi ikke får det som vi vil. Det kan sammenlignes med at Universitas skulle avsløre sine anonyme kilder. Man kunne skapt umiddelbare sensasjonsnyheter, men ville også skapt et rykte som ville vært permanent ødeleggende for avisen.

Det viktigste for oss er faktisk ikke å komme på forsiden av Universitas. Det viktigste er å sette agendaen i styrene, rådene og andre påvirkningsarenaer. Vi er her for å gjøre Universitetet i Oslo bedre for studentene. Da mener jeg at det er urettferdig å sammenligne Studentparlamentene i Oslo-regionen basert på hvor interessante de er for pressen. Når perioden vår er over 30. juni. 2016, er tiden inne for å bedømme jobben vi har gjort. Det fortjener vi, og det fortjener også Studentparlamentet ved Høyskolen i Oslo og Akershus.

Powered by Labrador CMS