Studentene avgjør Oslovalget

Kanskje har du den avgjørende stemmen i lokalvalget i år?

Publisert Sist oppdatert

De siste målingene for Oslo viser at 330 stemmer skiller fortsatt høyrebyråd eller et nytt rødgrønt byråd. Studentene kan avgjøre valget og om Oslo får et skifte etter 18 år med blå politikk. Om du er opptatt av velferd og klima, er det gode grunner til å gjøre akkurat det.

Per Anders Torvik Langerød

Oslo Arbeiderpartiet vil ta opp kampen mot Trondheim om å bli Norges beste studieby. Boligmarkedet knuser studentlommeboken, dårlige sykkelveier hindrer mange fra å sykle, prisen på kulturtilbudet og byliv stiger. I tillegg vet vi at flere studenter har behov for helsehjelp av kommunen. Alle disse utfordringene krever et byråd som vil at vi skal spleise sammen.

Marianne Andenæs

Boligmarkedet presser studenter ut av byen, og Arbeiderpartiet er redd for at for mange må jobbe mer deltid for å få råd til å studere. Dette tar vekk verdifull tid på lesesalen og skaper en forskjell på de som har penger, og ikke trenger jobb, og de som må jobbe mer. Derfor vil vi leie ut kommunale tomter til studentsamskipnaden som kan bygge studentboliger raskere.

Kollektiv og sykkelveier må prioriteres opp. Et nytt byråd vil også stenge flere gater for biltrafikk i sentrum. Dette valget er et klimavalg. Et valg mellom borgerlige partier som må samarbeide med FrP, eller et nytt AP-ledet rødgrønt byråd. De som stemmer bestemmer. I Oslo vil hver eneste stemme avgjøre valget.

Powered by Labrador CMS