Flere må til yrkesfag!

Sivert Bjørnstad i Fremskrittspartiet er lei av at Arbeiderpartiet tenker kvantitet før kvalitet, og studieplasser før studiekvalitet.

Publisert Sist oppdatert

«Arbeiderpartiet vil opprette nye studieplasser for å bøte på arbeidsledigheten», skrev Universitas nylig. Det oppsummerer i grunn Arbeiderpartiets politikk for høyere utdanning. Kvantitet før kvalitet, studieplasser er viktigere enn studiekvalitet. Frp tenker motsatt. Vi mener det viktigste for dem som velger å ta høyere utdannelse, er at de får en utdannelse av god kvalitet. Det har vært en «utdanningseksplosjon» i mange år. Tallet på mastere/høyere grads kandidater som inngår i NIFUs undersøkelser og er utdannet i vårsemesteret, er totalt sett mer enn doblet siden 2003.

Usikker på hva du skal stemme? Les vår studentguide til kommunevalget

Det er bra at mange tar utdannelse, men det er ikke noe mål at flest mulig skal ta akademiske studier. Et svennebrev er like gjevt som en mastergrad. Skal Norge fortsette å være et velferdssamfunn er det helt nødvendig at vi utdanner flere innen yrkesfag. NHOs Kompetansebarometer for 2015 viser at medlemsbedriftene har et stort behov for både fagarbeidere og fagskoleutdannet personale, og at flere må velge yrkesfag for å sikre en økonomisk bærekraftig utvikling.

Frp er opptatt av å gjøre det enkelt å bygge «studentbyer», og er glade for at regjeringen har en historisk høy satsing på bygging av studentboliger. Det bygges nå 2200 studentboliger i året. Gjennomsnittet fra 2006 til 2013 var på under 1000 boliger i året. Nå som Ap ikke sitter i regjering påstår de at de vil bygge 3000 studentboliger i året. Ap og de rødgrønne hadde flertallsregjering i åtte år. De kunne gjøre som de ville. De valgte å bygge i underkant av 1000 studentboliger i året. Høyre-Frp-regjeringen bygger over dobbelt så mange studentboliger i året enn Ap gjorde. Det er handlekraft i praksis.

Powered by Labrador CMS