Operasjon oppblomstring

Karl Kristian Kichhoff er ikke her for å lære studentene å engasjere seg, men for å legge til rette for at flere studenter skal få muligheten til å være med, skriver HiOA-studenter om «Operasjon HiOA«.

Dette leserinnlegget er en kommentar til saken om «Operasjon HiOA».

I forrige uke skrev Universitas at foreningslivet på Høgskolen i Oslo og Akeshus (HiOA) er «uengasjert» og «uorganisert», samtidig som det paradoksalt nok kritiseres at det satses på foreningslivet på HiOA.

Det er ikke til å stikke under stol at studentengasjementet på HiOA kunne vært mer robust. Derfor trenger vi operasjon HiOA. Operasjonen er iverksatt for å skape et større antall samlingspunkter for studentene gjennom flere foreninger, over et bredere spekter.

Slik det er i dag, har vi for få foreninger, men de vi har, er gode og levedyktige. Og nå vil vi ha flere! Som engasjerte studenter på HiOA er vi involvert i operasjonen, og vi er klare for en storsatsning. Karl Kristian Kichhoff er ikke her for å lære studentene å engasjere seg, men for å legge til rette for at flere studenter skal få muligheten til å være med. Prosjektet har kommet godt i gang, og det blomstrer stadig opp nye foreninger. Med flere foreninger vil ordet spre seg og synligheten vil øke. Mye av problemet i dag er at studentene ikke vet at det er en mulighet å stifte en forening og søke om midler. Dette er i ferd med å endre seg.

Vi synes det er trist at Universitas lar være å nevne at 30 engasjerte studenter med lederverv i foreninger møtte opp en fredag morgen for å vise frem det engasjementet som allerede finnes.

Vi setter kjempepris på operasjon HiOA og innsatsen Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) gjør for oss, og vi gleder oss til å ta ballen videre, inn i nye studentforeninger, også etter endt operasjon.

Redaksjonsleder Sandvik, vi inviterer deg på en øl på Samfunnet Bislet, så skal vi vise deg engasjement!

Christoffer Storm Tiller Alsvik, Jørgen Ringen Andersen, Benedicte Edel Fearnley-Landmark og Kine Nossen, engasjerte studenter ved HiOA.

Powered by Labrador CMS