Hvor skal kvinnekampen kjempes?

Publisert

8. mars er dagen vi kvinner skal stå sammen for kvinnebevegelsen. Feiringen av 100-årsjubileumet har vært en maktkamp, som tydelig har vært dominert av venstresiden. Men kvinner som ikke tilhører venstresiden er også feminister. 8. mars bør være for alle, uten at at man skal diskrimineres for å være liberal eller konservativ.

Unge Høyre valgte å stille med parolen «Kvotering=Diskriminering». Det kom ikke som en overraskelse at nestleder i LO, Gerd Kristiansen, mislikte denne parolen, og hun kviet seg heller ikke for å snakke nedlatende til ungdomspartiet. En kvinne med så stor samfunnsinnflytelse bør holde seg for god til slikt. Parolen i seg selv var nok ikke den viktigste, men mangfold og ulikt syn bør tolereres. Utover kvelden 8. mars kom det fram at noen hadde vurdert å kaste egg på Unge Høyre-medlemmene. Det skal ikke være slik at man ikke skal kunne være seg selv 8. mars. ALLE er ikke sosialistiske feminister!

Selv valgte jeg å gå under parolen «Kvotering=Diskriminering». Grunnen til det er at jeg synes noen av organisasjonene nærmest stakkarsliggjør kvinner med sine paroler. De sier at kvinner ikke klarer å skaffe seg ledende stillinger eller styreverv hvis de ikke kvoteres inn. Det var en tid da kvotering var bra og nødvendig for likestillingskampen, men kvinner er i dag langt i fra så undertrykte som på den tiden. I dag er mange kvinner i ledende stillinger og i flertall på flere av de typiske lederutdanningene.

Kvinnekampen bør ikke være en kamp mellom kvinner.

Kvinnekampen bør ikke være en kamp mellom kvinner, men en bevegelse der vi står sammen for å gjøre samfunnet bedre for kvinnene. Skal 8. mars-feiringen vise dette, må de sakene som er viktige for alle kvinner få komme frem. Vi får ikke til dette uten aksept for et bredere politisk syn på hva feminisme er.

Powered by Labrador CMS