Engasjementsvakuumet

Publisert

Jeg har lenge har vært med å drevet fakultetspuben Uglebo og derfor burde jeg vel være uenig med det Skaufjord skriver i sin kulturkommentar «Vaffelvakuum». Jeg er allikevel ganske enig. Men det manglet et poeng som burde vært tilstede. Skaufjord spør hvor DJene og bookerne som i fremtiden skal påvirke og forme Oslos uteliv er. Dette er et spørsmål jeg ofte stiller meg selv.

Hvis den gjengse student skal, ifølge Skaufjord, ha et behov for å avreagere utenfor festivalsesongen, burde de naturlig dukke opp og engasjere seg i kjellerforeningene for å skape arrangementer, burde de ikke? Jeg vil gjerne at Uglebo skal være en del av Oslos kulturliv, jeg vil gjerne ha sprudlende torsdager (i dobbelt betydning) og up-and-coming Osloband på plakaten! Men det avhenger også av at studenter engasjerer seg.

Men Som Skaufjord også påpeker virker det som om vi «kun driver med vafler, quiz og internfester». Men det er viktig å ha internfester også! Det skal lønne seg å være frivillig. Vår største begrensning er at fakultetspuben drives av frivillige, samtidig som det blir mer og mer nødvendig for studenter å jobbe ved siden av studiene for å klare seg. Man må kunne få såpass igjen at man kan være villig til å prioritere frivillig og relevant engasjement fremfor kassa på Rimi. Og når ikke man kan gi lønn, kan man i allefall gi hyttetur, julebord og internfester istedet. Pluss billigere øl og gratis kaffe, selvsagt.

Det er lett å bli med i en kjellerforening og å få til det arrangementet DU vil ha. Vi tjener på å ha arrangementer for «alle». Men realiteten er at selv om jeg skulle ønske vi kunne ha åpent hver kveld har vi ikke den muligheten nå. «Vi» er ikke majoriteten av studentene ved fakultetet, men vi kan bli det! Å være med i en forening er noe av det viktigste man kan gjøre ved siden av studiene (både som CV-mat og for det sosiale miljøet), og jo flere som er med i en forening, jo mer kan vi gjøre!

Paradoksalt nok trekker gode arrangementer til seg nye folk som kan blir interne, men vi kan ikke ha gode arrangementer hvis ikke det er noen der med ideene. Det er veldig fint at du tipser for ølen, men vi setter mer pris på at du blir med å engasjerer deg i foreninga. Skaufjord skriver at han vil Blindernkjellerne skal motbevise han. Jeg vil også det. Men det krever at nettopp DU blir med. Og det kan du!

Powered by Labrador CMS