Eine grausame Salbe!

Publisert Sist oppdatert

Det var en interessant og nyttig opplevelse for en nybakt Dekan å bli gjenstand for Universitas intervjuing og utskjelling på lederplass. Læringskurven ble bratt når det gjaldt risikosporten å tenke høyt i journalisters nærvær.

Sitatsjekk, vel og bra. Men med litt kreativt etterarbeid fra journalistens side (forbehold fjernet, en spørrende refleksjon gjort om til en bombastisk påstand), ble det likevel mer sus over teksten enn jeg kunne forestilt meg på forhånd.

Det at jeg prøvde å reflektere om mulige årsaker til at så mange av dem som tas opp på doktorgradsprogrammet ved SV, har en grunnutdannelse fra UiO, betyr ikke nødvendigvis at jeg er spesielt fornøyd med situasjonen!

Jeg mener fortsatt at vi har flinke studenter ved UiO, men dette utelukker ikke at det også er flinke studenter andre steder i verden. Selvfølgelig er det viktig for vårt fakultet å få rekruttert flere av disse, ikke minst for å være bedre rustet til å møte internasjonale og globale utfordringer fremover.

Universitas skal ha honnør for å sette søkelys på denne utfordringen.

Imidlertid skal Universitas ha honnør for å sette søkelys på denne utfordringen (som SV ikke er helt alene om). Her ved fakultetet vil vi se nærmere på dette fremover. En målsetting må være at alle vitenskapelige stillinger, inkludert stipendiatstillinger, som hovedregel skal utlyses internasjonalt.

Dette vil være ett av flere virkemidler for å sikre mangfold innenfor våre fagmiljøer.

Powered by Labrador CMS