Høyere ambisjoner

Publisert

I forrige uke prøvde Universitas å gjøre Studentparlamentet ved HiOA sine meninger om HiOAs universitetssatsing til en sak om Kari Toverud Jensen, og hvorvidt hun bør fratre sin stilling som rektor. Vi har høyere ambisjoner enn det.

Studentparlamentet er Høgskolens øverste valgte studentorgan. Som HiOA-studentenes talerør skal vi være med å påvirke fremtiden til Norges tredje største utdanningsinstitusjon. Da kan vi ikke la saker som omhandler enkeltpersoner få styre vår agenda.

Universitetsplanene har vært en viktig sak for Studentparlamentet. Høgskolens strategi for universitetssatsning kommer til å påvirke HiOA-studentene i mange år fremover, og dette er dermed en naturlig sak for oss å gripe fatt i. Universitetssatsningen ble vedtatt allerede i 2010, men etter sammenslåingen mellom HiO og HiAk har debatten om institusjonskategori blusset opp på ny.

Studentparlamentets kritikk av planene har gitt rom for nytt engasjement i universitetssaken. Etter en grundig vurdering av hva universitetssatsingen innebærer, har Studentparlamentet trukket frem problemstillinger som fortsatt har aktualitet, og som ikke har blitt tilstrekkelig besvart. I motsetning til Universitas krever vi svar, ikke avganger.

«Vi i Studentparlamentet vil la oss styre av Universitas’ agenda. Vår lojalitet ligger hos HiOAs studenter, og kun der.»

Universitas gjør en viktig jobb med å sette studentdemokratienes saker på dagsordenen. Det er dermed ikke sagt at vi i Studentparlamentet vil la oss styre av deres agenda. Vår lojalitet ligger hos HiOAs studenter, og kun der.

Vår vurdering er at studentene ikke er tjent med en omfattende sak rundt rektors person, men snarere et tydelig fokus på institusjonens identitet og fremtid.

Powered by Labrador CMS