Universitetet i Oslo sentrum?

Publisert

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har planer om å bli universitet innen utgangen av 2014. Synes du det er en god idé?

I disse dager sender Studentparlamentet ut en spørreundersøkelse til alle studenter ved HiOA. Et av spørsmålene lyder som følger: «Mener du at Høgskolen i Oslo og Akershus bør bli universitet?». Svaralternativene er «ja», «nei» og «vet ikke».

Grunnen til at parlamentet har valgt å stille dette litt uvanlige spørsmålet er for å oppfordre HiOA-studentene til å gjøre seg opp en mening om Høgskolens mye omstridte universitetssatsning.

Til tross for at universitetssatsningen allerede har vært oppe i høgskolestyrene – både ved gamle HiO og gamle HiAk – er det få studenter som har hevet stemmen i denne saken. Kan det være fordi studentene stiller seg fullt og helt bak Høgskolens ambisjoner? Eller kan det rett og slett hende at saken har gått enkelte studenter hus forbi?

Vi i Studentparlamentet er slett ikke sikre. Derfor spør vi.

«Vår nyvalgte rektor avfeier diskusjonen ved å si at universitetssatsingen allerede er vedtatt i Høgskolestyret.»

For oss er det av stor betydning at HiOA-studentene involverer seg i universitetsdebatten. Vår nyvalgte rektor avfeier diskusjonen ved å si at universitetssatsingen allerede er vedtatt i Høgskolestyret. «Diskusjonen om vi skal bli et universitet eller ikke, er over», uttalte hun tidligere i høst. På dette punktet er imidlertid rektoren og jeg nokså uenige.

Det stemmer at Høgskolestyret har vedtatt en strategi for hvordan HiOA skal kunne bli universitet. Men selv om høgskoleledelsen har bestemt seg for at de ønsker å bli universitet, er den endelige beslutningen langt fra fattet. Denne vurderingen skjer et helt annet sted enn i Høgskolestyret.

Dette sier meg at vi studenter fortsatt har muligheten til å påvirke. Det er nå vi har sjansen til å rope ut. En sjanse jeg mener vi bør gripe. Høgskolestyrets beslutning gjør det enda viktigere for oss studenter å delta, stille spørsmål, være utålmodige og være med på å bestemme i hvilken retning vi vil at HiOA skal gå. Vi kan ikke la en strategi frarøve oss vår rett til medvirkning. La oss skape debatt, i stedet for å la den kveles.

Jeg vet hva jeg mener. Gjør du? Spørsmålene har du fått på e-mail. Sett av to minutter og hjelp oss i arbeidet med å fremme studentenes syn på universitetssatsingen.

Powered by Labrador CMS