Kastet ut av Oktoberfest

Publisert

«Vi hadde overlatt lite til tilfeldighetene og ankom festivallokalet ikledd ekte läderhosen, hvite skjorter, fjellsko og tyrolerhatter»

Lørdag 8. oktober ble det som skulle være en trivelig Oktoberfest brutalt avsluttet for mitt vedkommende. Arrangementet jeg snakker om fant sted på Studentersamfundet på Majorstuen, og kvelden var duket for at jeg og mine kompiser skulle få oppleve en ekte tysk festkveld. Vi hadde overlatt lite til tilfeldighetene og ankom festivallokalet ikledd ekte läderhosen, hvite skjorter, fjellsko og tyrolerhatter. Dette var et arrangement vi hadde gledet oss til lenge.

Vi ankom festlokalet like før kl 18.00, betalte rabatterte inngangsbilletter på grunn av tidlig oppmøte og sikret oss gode sitteplasser. Det skal påpekes at ingen i vår gruppe hadde inntatt alkohol før vi kom fram til festivalen, men det var god stemning og vi bestilte fort våre første glass. Her ble det skåling, latter, spøk og moro, som jo må være lov når man er på en slik festival.

Ølen vi drakk ble solgt via et bongsystem hvor én bong tilsvarte 0,25 liter. Det var bare mulig å kjøpe halvlitersmengder, og man kunne altså for ti bonger kjøpe seg fem halvlitere øl. Jeg betalte 300 kroner for ti bonger, altså fem forhåndsbetalte øl.

Drøye tre timer senere, hadde jeg brukt opp seks av mine bonger, og slik fått i meg en øl i timen. På vei til stedets urinal støtte jeg tilfeldigvis på noen vakter. Jeg var i godt humør og smilet satt løst. Plutselig ble jeg bryskt ledet til side og fortalt at jeg var for full, og måtte deretter forlate lokalet. Det var absolutt ingen gehør for mine protester og ved utgangsdøren klippet de av inngangsbåndet rundt armen min, tegnet et stort sort kryss på håndbaken og nærmest dyttet meg ut i kulden, mens døren smalt igjen og der stod jeg. Uten jakke, langbukse eller selskap.

I ettertid har jeg også fått høre om andre som har vært ute for de samme vaktenes vrede – noen til og med i verre grad enn meg. Jeg har blitt mer og mer sikker i min sak: Noe må ha vært galt med vaktpersonellet på denne tilstellingen.

Innlegget er noe forkortet

Powered by Labrador CMS