Bruk stemmeretten din!

Publisert

Kjære HiOA-student. Se for deg følgende scenario: «Du tusler ubekymret nedover Bislett, en tidlig oktobermorgen. Det vil si så ubekymret man kan tillate seg å være, som overarbeidet høgskolestudent på begynnelsen av det 21. århundret. Du er tidlig ute. Du er på håpefull utkikk etter et sted å lese.

Siden instituttledelsen nylig bestemte seg for å kutte ned på undervisningstid og heller satse på en drastisk økning av forskningstiden til de faglige tilsatte, er det ingen forelesninger å bekymre seg for i dag. Du skulle gjerne spurt veilederen din om noe angående den nært forestående deleksamenen, men siden instituttet nå er delt på to studiesteder, orker du ikke tanken på å dra helt ut til Kjeller for å få fatt på ham. I stedet fortsetter du din optimistiske jakt, på leting etter en ledig leseplass i Pilestredet.

Tidligere kunne du av og til være så heldig å kapre en plass i andre etasje på Læringssenteret i Pilestredet 48. Nå har disse leseplassene dessverre blitt erstattet av nye kontorer til de administrativt tilsatte ved Fakultet for Helsefag. De hadde så trange kår der de holdt til før!

Du bestemmer deg heller for å sette kursen mot Pilestredet 35. Der er det noen ganger mulig å finne et ledig bord i kantina. Kjøttbollene er blitt så dyre at ingen studenter spiser der uansett…»

Denne historien er ikke basert på virkelige hendelser. Men hva tror du ville skjedd hvis vi ikke hadde hatt studentmedvirkning ved Høgskolen i Oslo og Akershus? Hvis ingen sa ifra på vegne av studentene?

For å unngå denne typen skrekkscenarioer har jeg bestemt meg for å stemme i studentparlamentsvalget. Jeg mener det er viktig å ta vare på den medbestemmelsesretten vi faktisk er så heldige å ha. Jeg håper du vil gjøre det samme. Valget står fra 6. – 14. oktober. Godt valg!

Powered by Labrador CMS