Fra Blindern til bystyret

Publisert

Er du dritt lei av at sykkelveien din stopper midt i en nedoverbakke? Er bussen stappfull når du er på vei til universitet, høgskolen eller BI? Føler du at den høye husleia spiser opp studielånet ditt? Som student og aktiv i ulike studentorganisasjoner har jeg jobbet for en bedre studentøkonomi, bedre sykkelveier, bedre kollektivtransport og ikke minst en rettferdig boligpolitikk.

Når jeg nå har blitt valgt inn i Oslo bystyre vil jeg fortsette å jobbe med disse sakene – for høyresida har gjort fint lite for oss studenter, og kun latt oss være en inntektskilde for de som ønsker å leie ut en sliten leilighet for en dyr penge. De har stemt ned forslag om nye studentboliger, ikke tilbudt SiO rimelige tomter til boligbygging og kuttet støtta til studentbarnehager.

«Jeg skal ikke love at alt blir bra etter at jeg har kommet inn i bystyret, for høyresida har fremdeles makta.»

Jeg skal ikke love at alt blir bra etter at jeg har kommet inn i bystyret, for høyresida har fremdeles makta, men jeg kan love at høyresidas usosiale kutt ikke skal forbigås i stillhet. For det er ikke greit at høyresida ikke hjelper de som sliter på boligmarkedet, og mange av disse er studenter. SVs sosiale boligpolitikk, med blant annet flere billige utleieboliger for ungdom, rimelige tomter til studentboligbygging og boliggaranti for personer på LAR-programmet (legemiddelassistert rehabilitering), vil ikke bare hjelpe mange studenter, men også alle andre som sliter med høye boligpriser, boliglån og utleiepriser. SVs økte satsning på kollektivtransport er også god studentpolitikk, samtidig som det er løsninga på miljøproblemene i byen vår. SV-politikk er rett og slett god studentpolitikk.

Å sikre et samarbeid mellom oslostudentene og de folkevalgte er også viktig for at oslostudentene skal bli hørt. Hos meg er derfor døra alltid åpen for studentforeninger og -organisasjoner. Like viktig er det at terskelen for å ta kontakt med meg og SV er lav for alle studenter. Er det noe som irriterer deg som Oslo kommune kan gjøre med: Ta kontakt, skriv en mail eller ta en telefon!

Sånn håper jeg å ikke bare være oslostudenters dame i bystyret, men også oslostudentenes megafon, for vi trenger endring.

Powered by Labrador CMS