Gode retningslinjer viktigst

Publisert

Studentstyret ved Norges Idrettshøgskole (NIH) har ikke registert noen direkte henvendelser som tar for seg en ukultur ved når det gjelder usunt kroppsfokus. Men vi har sett tallene fra Læringsmiljøundersøkelsen, og ser at dette kan være en aktuell problemstilling her på skolen. NIH er en idrettshøgskole, og det er naturlig at kroppen er mer i fokus her enn ved mange andre skoler.

Det som er viktig er at skolen har gode retningslinjer dersom slike saker dukker opp. NIH er mer beredt på å ta i mot studenter med slike problemer enn andre skoler. Et videre tiltak etter at resultatene kom fra undersøkelsen var at Læringsmiljøutvalget ved NIH innkalte Studenthelsetjenesten i SiO til møte 9. mars for å finne flere løsninger på hvordan slike problemer bør håndteres, og utarbeide en plan om fremtidig samarbeid for å løse slike saker på en best mulig måte.

«Én student som får spiseforstyrrelse er en for mye.»

Studentstyret ved NIH ønsker å legge til rette for at alle studenter skal ha en god studenttilværelse, og én student som får spiseforstyrrelse er en for mye. Selve spørsmålet ble diskutert i etterkant i Læringsmiljøutvalget, og de kom frem til at spørsmålet var stilt for åpent og lite konkret. Heldigvis viser spørsmålet likevel at studentene ved NIH har en reflektert holdning rundt hvordan studiene ved NIH kan skape en misnøye med egen kropp.

Powered by Labrador CMS