Fraværende UiO-studenter

Publisert

Studenter på Blindern har ikke forstått viktigheten av å knytte nettverk med bedrifter med tanke på jobb senere. Tekna, fagforeningen for folk med høyere teknisk-naturvitenskapelig utdanning, har utført en undersøkelse blant nyutdannede medlemmer i foreningen. Undersøkelsen viser at sju av ti Tekna-medlemmer som ble ferdigutdannet i 2010 hadde jobb før de var ferdig med studiene. Bedriftene setter inn rekrutteringsstøtet stadig tidligere, og de som kommer tidlig i gang med jobbsøkerprosessen får dermed også først jobb.

Men dessverre viser undersøkelsen at teknologi- og realfagskandidatene fra Universitetet i Oslo er tregest i landet til å komme seg ut i jobb, sammenlignet med tilsvarende kandidater ved andre læresteder. UiO-studentene er ikke flinke nok til å bygge nettverk med bedrifter under studietiden, og blir hengende etter i jobbsøkingen i forhold til studenter andre steder, som allerede har etablerte forhold til bedriftene.

Det var derfor gledelig at UiO nylig arrangerte en bedriftsdag med temaet fornybar energi, sammen med blant annet UMB og Høgskolen i Oslo og Akershus. En rekke bedrifter møtte opp for å gjøre seg lekre for studentene, og fra flere lærersteder kom det busslaster med interesserte studenter. Men én gruppe var fraværende: UiO-studentene. Og dette til tross for at arrangementet fant sted på Blindern.

«UiO-studentene må følge med i timen når bedriftene er på talentjakt.»

Mange av oss besitter en kompetanse samfunnet skriker etter, og flesteparten skal ut i bedriftene og bidra med sine evner der. UiO-studentene må derfor følge med i timen når bedriftene er på talentjakt. Studietiden varer ikke evig, og det er naivt å ikke tenke på hva som venter etterpå.

Fortsett debatten på universitas.no

Powered by Labrador CMS