Strøm på Kringsjå

Publisert

I forrige utgave av Universitas er feilmålingene av strøm til beboerne på Kringsjå studentby viet mye spalteplass. En kompleks og tidsomfattende sak for SiO og Studentboligene, og en sak som berører mange som har bodd eller som bor på Kringsjå. La det være sagt med en gang: SiO er opptatt av å ivareta studentene på best mulig måte i situasjonen som nå har oppstått.

«Vi må kunne stole på at Hafslunds strømmålere faktisk måler riktig.»

SiOs utgangspunkt er at vi må kunne stole på at Hafslunds strømmålere faktisk måler riktig. Dette er en sak som går langt tilbake i tid og som har medført mange tiltak fra SiOs side. Først ved innføringen av miljøregnskap for alle våre studentbyer var det mulig for SiO å sammenligne energiforbruket pr kvadratmeter i våre studentbyer. Over tid så vi at energiforbruket på Kringsjå lå høyere enn i andre studentbyer. Studentboligene mistenkte byggtekniske forhold, og rehabiliterte flere av byggene. Noe som i mindre grad enn antatt førte til lavere forbruk for Kringsjå totalt sett. For å se på andre mulige årsaker til forbruket på Kringsjå, utførte Studentboligene kontroll av mulige lekkasjepunkter for strøm, uten å finne noen feil. Studentboligene har i tilegg gjennomført flere ENØK-kampanjer.

Da Studentboligene fortsatt ikke kunne forklare det høye forbruket av energi på Kringsjå, investerte man våren 2010 i egne målere i hvert bygg. Da Studentboligenes egne målinger avvek i forhold til målingene fra Hafslund, tok SiO opp saken med Hafslund i september 2010. Dette resulterte i at man oppdaget feilkoblingen som har ført til feilaktige målinger i en størrelsesorden på 30-40% på deler av Kringsjå.

Hva gjør SiO nå? Feilen er blitt rettet opp. Nå må vi først finne ut av alle detaljene i saken, så vil vi komme tilbake til studentene med hensyn til hvordan dette skal løses.

Powered by Labrador CMS