Naive og farlige Frp

Publisert

FrPs Åse Michaelsen og Tord Lien støtter PSTs ønske om å sile ut «risikostudenter» fra land som Iran. FrPs standpunkt er både naivt og farlig. Naivt, fordi de tror tiltaket kan hindre det iranske regimet i å få kunnskap som kan brukes til å framstille masseødeleggelsesvåpen.

Michaelsen og Lien burde være kjent med at det iranske regimet har gode forbindelser til Kina og Russland. Hvis regimet trenger kunnskap om masseødeleggelsesvåpen, henvender det seg til disse landene. PST-forslaget er derfor svært lite treffsikkert.

«FrPs standpunkt er farlig fordi tiltaket svekker de liberale rettighetene til en hel gruppe.»

FrPs standpunkt er farlig fordi tiltaket svekker de liberale rettighetene til en hel gruppe. Det krenker prinsippet om at du er uskyldig inntil det motsatte er bevist. For Michaelsen og Lien synes logikken å være: Du er uskyldig inntil det motsatte er bevist – med mindre du kommer fra Iran. Norsk overvåkningstjeneste har historisk sett overvåket svært mange de ikke burde overvåket. FrP applauderer et forslag som føyer seg inn i denne tradisjonen.

Det iranske regimet fengsler og torturerer kulturarbeidere, journalister og filmskapere. Menneskerettighetsaktivister og regimekritikere blir henrettet. For oss som bor i Norge blir det stadig vanskeligere å holde kontakt med slektningene våre i Iran. Jeg flyktet fra det iranske regimet i 1989. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at diktaturet skal falle, og at det iranske folket skal få leve i frihet og demokrati.

Relaterte artikler:

Forskjellen på meg og FrP er imidlertid at jeg ikke mener målet helliger midlet. Derfor godtar jeg ikke at iranske studenter i Norge skal mistenkeliggjøres. Dessverre kommer ikke forslaget som noen overraskelse. Det føyer seg inn i et mønster der Iran og islam demoniseres i Vesten. Denne demoniseringen styrker regimet og svekker opposisjonen. Den fører også til økt fremmedfrykt i vestlige land.

Det iranske folket må selv skape sin egen framtid, slik vi ser folkeviljen vinne fram i Egypt og Tunisia. Vi som bor i Vesten må vise solidaritet med de demokratiske kreftene i landet, og gjøre alt vi kan for å svekke regimet. Nettopp derfor er jeg motstander av PSTs forslag om «siling» av iranske studenter.

  • [Se og lær av Storbritannia](1)
  • [- PST er på bærtur](2)
  • [PST frykter lekkasje til Iran](3)
Powered by Labrador CMS