Tro på Blindern

Publisert

Jeg vil berømme Universitas og takke for en god reportasje i Magasinet som kom ut 9. februar. Reportasjen om å være troende student på Blindern, og hvilke utfordringer dette fører med seg i forhold til den religionskritiske holdningen mange møter på universitet, var tankevekkende.

«Å vise og å praktisere sin tro på Blindern kan oppleves som vanskelig.»

Å vise og å praktisere sin tro på Blindern kan oppleves som vanskelig, spesielt hvis dette møtes med forakt og hån. Den usynlige majoriteten utfordres i møte med minoriteten av studenter som viser sin tro. Derfor er fokuset Universitas setter viktig.

Som studentprest samtaler jeg til daglig med enkeltstudenter om tro og eksistensielle spørsmål. I tillegg har vi jevnlig kontakt med de forskjellige tros- og livssynforeningene på Blindern. I møte med det religiøse mangfoldet arbeider vi med å tilrettelegge for at studenter skal kunne praktisere sin tro på universitetet. Det er derfor satt av egne rom innerst ved trappa i Fredrikkebygget for at studenter skal få kunne be, sitte i stillhet, tenne et lys, eller møtes med sitt tros- og livssynsengasjement.

Relaterte artikler:

Det kan være utfordrende å møte mennesker som har en annen forståelse av livet enn deg selv, enten en er religiøs eller a-religiøs, men samtidig er mangfoldet av mennesker den største ressursen universitetet har. Derfor bør vi alle jobbe for at ingen skal møtes med forakt på grunn av sin religiøse identitet, verken på Blindern eller i samfunnet for øvrig.

  • [Himmel eller helvete](1)
Powered by Labrador CMS