Misvisende om NSO

Publisert

Universitas rapporterte i forrige uke fra Norsk studentorganisasjons (NSO) første Landsstyremøte, og jeg ble overrasket da jeg leste lederen «Mistanker bekreftet.» Den reflekterer på ingen måte det vi i NSO har gjort siden NSO ble opprettet i juli eller det vi har diskutert i møtene der Universitas har vært tilstede.

Universitas har dekket studentorganisasjonene i flere år. De var tilstede under Stiftelsesmøtet til NSO i april da vi vedtok prinsipprogrammet, og på Landsstyremøtet i september da vi vedtok fremdriftsplanen for arbeidet videre. Jeg synes det er synd at det presenteres et så feilaktig bilde på avisens lederplass, for mitt inntrykk er at Universitas generelt sett kjenner godt til NSO og våre arbeidsmetoder.

NSO kommer ikke til å gå i hi frem til vi har vedtatt all politikk.

NSO kommer ikke til å gå i hi frem til vi har vedtatt all politikk. Vi har et solid politisk grunnlag i prinsipprogrammet som vi bruker aktivt hver eneste dag, både for å sette saker på dagsorden og for å kommentere aktuelle saker i mediebildet. I løpet av året skal vi utvikle fem plattformer som tar for seg detaljene i politikken på viktige områder: Velferdspolitikken skal vedtas i november i år, organisering av høyere utdanning i mars 2011, utdanning og forskning i mai, og likestillingspolitikken og den internasjonale politikken høsten 2011. I tillegg vil vi fortløpende behandle saker om aktuelle temaer og vi vil vedta statsbudsjettprioriteringer for neste år på Landsstyremøtet i november. Det er derfor ingen grunn til å bekymre seg for at NSO vil melde seg ut av de politiske prosessene som er viktige for studentene.

Vi utvikler politikken vår kontinuerlig og fremmer daglig våre meninger i media og overfor politikere. For at vi skal ha tyngde som politisk aktør, må budskapet vårt være forankret hos medlemslagene og ikke et resultat av hastverksarbeid. Med fremdriftsplanen vi nå har vedtatt, sikrer vi både de gode demokratiske prosessene og at NSO kan være en tydelig stemme på vegne av studentene på daglig basis.

Powered by Labrador CMS