Er Professorboligen et rottereir?

Publisert

Universitas skrev den 16. mars at Professorboligen er blitt et rottereir, og foreslo derfor på lederplass at studentforeningene som har hatt tilholdssted her i over 10 år kastes ut. Vi synes det er oppsiktsvekkende at en avis som selv profilerer seg som «en avis for og av studenter,» kan komme med et slikt forslag. Uten Professorboligen ville det sannsynligvis vært kroken på døra for veldig mye av studentaktiviteten ved Det juridiske fakultet.

Universitas har også gjort et slett redaksjonelt arbeid når det gjelder de faktiske opplysningene i artikkelen på side seks om rotteplagene. Man har ikke fått frem at store deler av det som befant seg der nede stammer fra tekniske undersøkelser som ble gjort i forbindelse med utredningen av ny Frokostkjeller. Videre blir det insinuert at vi har oppbevart mat og søppel i kjelleren og at dette tiltrekker seg rotter. Kjelleren i Professorboligen er en jordkjeller, og ettersom Oslo sentrum er fullt av rotter, vil ikke vi heller bli kvitt rottene før gulvet mures igjen, og vinduer og sprekker tettes. Mat og søppel kaster vi forøvrig som andre folk, i søppelbøtter.

Når det gjelder vedlikehold av bygget er det ca. 30 år siden det ble pusset opp. Vedlikeholdet som er blitt gjort her de siste årene er alene utført av Juristforeningen, og vi har brukt egne midler og tusenvis av dugnadstimer på dette.

Vi synes det er skuffende at Universitas velger å bruke så mye tid og plass på en sak som denne. Særlig når de ikke tar seg tid til å dekke noen av de positive arrangementene på jussen. I mars satte Juristforeningen opp sin egen revy. Denne revyen takket Universitas nei til å komme og se, da de ikke hadde tid. Den samme uken kom en fotograf hit og tok bilder, og artikkel og leder om rotteplager kom på trykk.

Det er kanskje på tide at Universitas begynner å sette pris på frivillig studentaktivitet og ikke lar seg rive med av tabloidenes skandalejournalistikk?

Powered by Labrador CMS