Bill.mrk. Sexy organisasjonsdyr

Publisert

– Jobben min er ikke å underholde Universitas og andre journalister.

Semesteret er i gang, studentene er tilbake, og journalist i Universitas, Anna Werenskjold, er tilbake fra sommerjobben sin i Dagens Næringsliv med fornyet selvtillit. Nå skal hun sette medieskapet på plass, og i forrige utgave av Universitas startet hun med å angripe meg for å være usexy, lite karismatisk og dermed lite attraktiv for tabloidspaltene. Det kan jeg leve med, for jobben min er ikke å underholde Universitas og andre journalister. Jeg er fornøyd med mediedekningen vi har fått i sommer, men det er riktig at utspillene våre verken har vært særlig provoserende eller kontroversielle. Det har heller ikke vært meningen.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) ønsker å være en seriøs bidragsyter i utdanningssektoren. Kontakten vi har med Kunnskapsdepartementet, regjeringen og partiene på Stortinget kjennetegnes ikke av krasse beskyldninger og krokodilletårer, men av konstruktiv samtale og klare, realistiske krav.

Å rase i avisspaltene vil undergrave dialogen og de mulighetene vi har for å påvirke, og for meg er det viktigere å oppnå politisk gjennomslag enn å levere kjappe replikker i media. Mediearbeidet skal bygge opp under påvirkningsarbeidet vårt, ikke omvendt.

Vi er en ny organisasjon, og det er mange politiske spørsmål vi ennå ikke har tatt stilling til. Som leder skal jeg fronte den politikken som organisasjonen har vedtatt, og mange ganger i året som kommer vil jeg måtte si som sant er: Dette har ikke NSO noen mening om, ennå.

Vi skal bruke dette året til å utvikle politikk og ta oss tid til å involvere hele organisasjonen, slik at det vi sier er godt forankret hos de vi representerer. Vi har også invitert alle landets studenter til å gi oss innspill på hva som er viktig for dem.

Jeg forventer at Universitas vil følge med på om vi følger opp de målene vi har satt oss og gi oss beskjed hvis de synes vi ikke leverer. Men jeg forventer også at Universitas setter seg inn i hvordan NSO fungerer og hvordan vi jobber. Bare på den måten kan de levere kritikk som virkelig treffer.

Powered by Labrador CMS