Grasrota nedprioriteres ikke

Publisert

I forrige utgave spør Universitas på lederplass hvem lederne av studentorganisasjonene bør henvende seg til, grasrota eller beslutningstakerne. Svaret er naturligvis begge deler. Norsk studentorganisasjon (NSO) som ble stiftet denne helgen, vil fortsatt drive politisk påvirkningsarbeid, akkurat slik Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund har gjort. Vi oppnår ikke gjennomslag hvis vi ikke snakker med de som har makt til å gjennomføre de endringene vi ønsker.

Det er imidlertid ikke riktig at «grasrota nedprioriteres», slik Universitas hevder. Det har alltid vært en prioritet for studentorganisasjonene å nå ut til de vi representerer. Øystein Fimland, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen (som forresten ikke er et av NSUs minste medlemslag, men derimot et av StLs største), har helt rett når han sier at uten oppslutning fra grasrota, kan det bli vanskelig å holde trykket oppe dersom lobbyarbeidet ikke fører frem.

Stiftelsesmøtet for NSO samlet 400 engasjerte studenter fra hele landet. Alle disse representerte sine lokale studentdemokratier, som igjen består av tillitsvalgte på alle nivåer. Studentdemokratiet er ingen lukket arena, alle studenter har anledning til å stille til valg, og møter og saksdokumenter er offentlige. Vi har imidlertid en stor utfordring med å synliggjøre det arbeidet som de tillitsvalgte på alle nivåer i organisasjonen gjør, hver eneste dag, for å skape en bedre hverdag for studentene i Norge.

– Vi skal bli enda mer synlige og en enda tydeligere stemme i offentligheten.

En av ambisjonene for Norsk studentorganisasjon er at vi skal bli enda mer synlige og en enda tydeligere stemme i offentligheten. Vi skal bruke det store nettverket av lokale studenttillitsvalgte til å nå ut til enda flere, slik at vi sikrer at den politikken vi vedtar er godt forankret og at vi jobber med de sakene som opptar studentene. Vi skal tale studentenes sak, både opp mot beslutningstakerne, ut til studentene og til opinionen.

Powered by Labrador CMS