Beklagelig frustrasjon fra dyslektikerne

Publisert

I sitt innlegg i Universitas 24. mars 2010 beskriver leder i Studentforeningen for Dyslektikere Ole Grønning sin fortvilelse over manglende informasjon om Universitetet i Oslos (UiO) tilbud til studenter med dysleksi. Vi beklager hans følelse av frustrasjon og er helt enige i at informasjon om vårt tilbud er svært viktig for å sikre at de som trenger støtte får det så raskt som mulig.

Muligheten for tilrettelegging i studiet, også for studenter med dysleksi, er nevnt både i studiekatalogen, i «Studiestart ved UiO»-brosjyren og på websidene for studenter. I tillegg skal Tilretteleggingstjenesten ved UiO sin egen brosjyre være tilgjengelig ved studentinformasjonene ved fakultetene.

– De siste fem årene har antallet studenter med dysleksi økt betraktelig.

Noen studenter med dysleksi er raske til å be om råd og praktisk hjelp, mens andre foretrekker å takle sin dysleksi på egne premisser. Gjennom de siste fem årene har antall studenter med dysleksi økt betraktelig ved UiO. For å møte det stigende behovet har Tilretteleggingstjenesten endret sine tilbud når det gjelder kurs og rådgivning for denne gruppen. Gjennom et samarbeid mellom Tilretteleggingstjenesten, Dysleksiforbundet i Norge og Studentforeningen for Dyslektikere arrangeres det nå egne studieteknikk-kurs for denne gruppen.

Ved semesterstart til høsten vil de studentene som registrerer i studentweb at de trenger tilrettelegging i studiet eller ved eksamen, få en e-post med informasjon om UiOs tilretteleggingstilbud. Vi håper at studenter tar initiativ til å melde sine behov, helst så tidlig som mulig i semesteret.

Studieavdelingen vil sammen med fakultetene og andre enheter fortsette arbeidet for å skape et godt læringsmiljø for alle studenter. Vi ser fram til et samarbeid med Studentforeningen for Dyslektikere for å gjøre vår informasjon bedre og for å bidra til kvalitetssikring av nye tiltak for studenter med dysleksi.

Powered by Labrador CMS