For enkelt om handlingsrom

Publisert

– I motsetning til Universitas har arbeidsgruppa vært grundig, og gått flere steg videre.

Arbeidsgruppa om handlingsrom ved universiteter og høyskoler har nylig lagt fram en rapport der de ser på hvordan økonomiske, juridiske og kulturelle forhold påvirker universitetene og høyskolenes muligheter til å foreta egne prioriteringer. Gruppa gjør blant annet det som er lett:de viser hvordan mindre øremerking, mindre kontroll og større bevilgninger vil kunne øke handlingsrommet. Universitas sin leder 3. mars mener dette er hele sannheten. Så enkelt er det ikke. I motsetning til Universitas, har arbeidsgruppa vært grundig, og gått flere steg videre. Gruppa har gått gjennom pris- og lønnsjustering, samt veksten i antall opptatte studenter og ledelse på en skikkelig og nyansert måte. På disse områdene er arbeidsgruppa tydelig på at også institusjonene har både ansvar og mulighet for å påvirke sitt eget handlingsrom. Dette gjør rapporten til et viktig referansedokument som gir en tydeligere felles forståelse og dermed bringer debatten om forskning og høyere utdanning et langt steg videre.

Universitas mener rapport­en «gir en knusende dom over regjeringens høyere utdannings- og forskningspolitikk». For det første mener jeg rapporten på ingen måte går inn på denne typen politiske vurderinger. For det andre inntar Universitas et lite konstruktivt standpunkt. Den store styrken til handlingsromrapporten er at den kommer med analyser mange kan stille seg bak – både blant ledere, ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler, andre sentrale aktører og politiske myndigheter. Ved at alle parter ser på sine egne muligheter til å utnytte handlingsrommet, øker sjansen for bedre kvalitet og en god ressursutnyttelse. Når vi til og med kan gjøre det ut fra en rimelig omforent forståelse av situasjonen er det en ytterligere styrke. Derfor annonserte jeg fem tiltak for å imøtekomme punkter i rapporten allerede samme dag som den ble lagt fram.

Når det er sagt, sa jeg ved framleggelse av rapporten likevel at arbeidsgruppen ikke har vært modig nok. Jeg mener institusjonene må ta tydeligere ansvar for egne prioriteringer og gjøre nødvendig omstilling. Vi må ha en kultur for ledelse og et aktivt og målrettet personal­ansvar for de ansatte. Blant annet må midlertidigheten reduseres.

Universitas mener dette er enkelt. Da tror jeg de har oversett et av hovedpoengene i handlingsromgruppas rapport.

Powered by Labrador CMS