Svar fra Økonomisk institutt

Publisert

Økonomisk institutt vil gjerne kommentere oppslaget i Universitas 2. mars s. 8 om kvaliteten på seminarundervisningen, blant annet ved vårt institutt.

1. Når vi annonserer etter seminarledere, skriver vi «Studenter på master kan søke, i tillegg til ferdige kandidater». Vi har blant annet et femårig masterstudium med opptak direkte fra videregående. Dette forklarer at vi har fått inn søknad fra en student i fjerde semester.

2. Gjennom dette og de to foregående semestrene har vi i gjennomsnitt hatt 13 masterstudenter som seminarledere hvert semester, i tillegg til ferdig utdannede interne og eksterne lærere i til sammen cirka 75 seminargrupper per semester. Av alle disse er det bare en student som er seminarleder uten selv å ha avlagt 80 studiepoeng i vårt fag (som er minstekrav for opptak til toårig master). Dette er Simen Pedersen, som var avbildet og intervjuet i oppslaget. Han er ikke bachelorstudent, men student i det femårige masterprogrammet. Han hadde 70 studiepoeng i faget avlagt da semesteret begynte, med et karaktersnitt mellom A og B. Han er seminarleder for førstesemester-studenter, og vi er godt fornøyde med innsatsen hans.

3. Vi har stort sett hatt lett for å finne godt kvalifiserte seminarledere, og det er konkurranse om jobbene. Det vil dessverre være kvalitetsforskjeller i seminarundervisningen også i framtida. Vi prøver å forbedre undervisningen blant annet ved at studentene evaluerer all undervisning, og ved at seminarlederne går på et totimers seminarlederkurs. Får vi negativ evaluering av en seminarleder, vil han eller hun ikke bli engasjert på nytt. Det kan hende at vi vil engasjere studenter med omtrent samme bakgrunn som Pedersen en annen gang, men for det meste vil seminarlederne våre ha kommet lengre i studiet.

Powered by Labrador CMS