Må kunne legitimere seg

Publisert

Da Universitetet i Oslo (UiO) opprettet sitt adgangskontrollsystem, besluttet styringsgruppen for prosjektet, ledet av assisterende universitetsdirektør, at student- og ansattkort skal kunne fungere både som ID-kort og nøkkelkort. I tillegg ble kortsystemet valgt ut i fra at det skulle kunne være et betalingskort i for eksempel kantinene, noe som aldri har vært satt i drift.

– UiO ønsker at studentene skal kunne legitimere seg i bygningene til enhver tid av sikkerhetshensyn.

For å kunne være et fullverdig ID-kort, må et kort inneholde fullt personnummer. Både førerkort og bankkort har for eksempel derfor fullt personnummer. UiO ønsker at studentene skal kunne legitimere seg i bygningene til enhver tid av sikkerhetshensyn. For å være sikre på at de kan det har vi funnet det hensiktsmessig at studentkortene som gir tilgang til bygningene også er et ID-kort. Studentene kan også ha nytte av kortet som ID-kort i sammenhenger utenfor UiO.

Dersom vi slutter å trykke personnummer på kortene, går vi vekk fra prinsippet om at kortene har funksjon som generelle ID-kort. Når våre vektere av og til finner grunn til å kontrollere identiteten til noen i våre bygninger, bør vi i så fall avvise studenter som ikke har annen legitimasjon med seg. Det synes vi ville være uheldig.

Når det gjelder semesterkortene, har studieavdelingen for tiden til vurdering om man kan løse dette uten fullt personnummer.

Powered by Labrador CMS