Tar det fulle ansvar

Publisert

Ledelsen ved Universitetet i Oslo (UiO) er opptatt av etikk og globalt ansvar.

Dersom det er slik at et firma som var til stede på arbeidslivsdagene ved UiO er involvert i uetisk virksomhet, er dette selvfølgelig sterkt beklagelig. Arbeidslivsdagene skal, som andre arrangementer ved UiO, være preget av fokus på etikk.

– UiO ønsker på ingen måte å støtte selskaper som opererer i en etisk gråsone.

La det være helt krystallklart at UiO på ingen måte ønsker å støtte selskaper som opererer i en etisk gråsone. UiO stiller selvstendige etiske krav til samhandling med bedrifter og organisasjoner i overensstemmelse med menneskerettighetene.

La det også være krystallklart at UiO tar det fulle ansvar for hvem vi inviterer til samarbeid, eller til å profilere seg overfor studentene. Da er vi avhengig av god tilgang på informasjon slik at vi kan gjøre gode vurderinger. Karrieresenteret ved UiO har derfor tatt kontakt med Norwatch med forespørsel om å bli varslet om eventuelle selskaper som opererer i etiske gråsoner. Det vil kunne bidra til et bedre vurderingsgrunnlag. Neste gang arbeidslivsdagene arrangeres vil vi gjøre hva vi kan for å sikre at alle firmaene tilfredsstiller etiske krav.

Powered by Labrador CMS