Feil om Juss-Buss

Publisert

I Universitas 14. oktober reagerer daglig leder på Juss-Buss, Stian Bonnevie Arntzen, på at jeg i avisen påsto at Juss-Buss bryter vilkårene for å gi fri rettshjelp når de hjelper personer som tjener mer enn den statlige inntektsgrensen for å motta statlig rettshjelp. Jeg forstår godt at Arntzen reagerer på påstanden, siden jeg gjorde det samme når jeg leste saken i Universitas. Påstanden skyldes en misforståelse hos journalisten som dekket saken.

- Juss-Buss bør vurdere hvem de skal prioritere å hjelpe.

Jeg har aldri påstått at Juss-Buss bryter vilkårene for den statlige rettshjelpsordningen. Mitt poeng var at Juss-Buss bør vurdere hvem de skal prioritere å hjelpe når såpass mange av de som mottar hjelp tjener over den statlige inntekstgrensen. Ifølge deres årsmelding fra 2008 tjente en av åtte av de som mottok hjelp over 400 000 kr.

Juss-Buss har selv prioritert å hjelpe utenlandske personer i Norge. Blant annet skriver de på sine nettsider at personer som er utvist på grunn av en kriminell handling og derfor ikke får fri rettshjelp fra staten, kan få hjelp av Juss-Buss. Utlendingsrett var det saksområdet som Juss-Buss jobbet mest med i 2008. Det burde derfor være naturlig for Juss-Buss å rette sin henvendelse om mer midler til regjeringen som er ansvarlig for asyl- og innvandringspolitikken.

I byrådets budsjettforslag for 2010 har vi ikke kuttet i støtten til Juss-Buss, men vi har på grunn av trange kommunale rammer ikke videreført 60 000 kr. ekstra som bystyrepartiene i Oslo bevilget under budsjettbehandlingen i fjor. Juss-Buss gjør en god jobb på mange områder, og de utgjør et viktig rettshjelpstilbud for mange som ikke kan benytte seg av den statlige rettshjelpsordningen.

Powered by Labrador CMS