Ikke glem solidariteten

Publisert

Krefter som ønsker en tydeligere linje mot israels okkupasjon av Palestina må forsette arbeidet for å påvirke Norges linje, også etter årets stortingsvalg.

Palestinakomiteen Blindern ønsker å fremme debatten og belyse sider ved okkupasjonen som ofte havner i skyggen av diskusjonen i norsk offentlighet.

- Palestinske akademikere, studenter og universitetsansatte sliter daglig under den israelske okkupasjonen.

Palestinske akademikere, studenter og universitetsansatte sliter daglig under den israelske okkupasjonen. Muren, checkpoints og id-kontroller forsinker og hindrer palestinere fra å nå forelesninger og eksamener. I etterkant av den andre intifadaen i 2000, har åtte av elleve palestinske universitet på ulike tidspunkt blitt stengt/avstengt av israelerne.

Den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon har uttalt at «Palestinian education is more dangerous to Israel than Palestinian weapons.» Sharon og Israel kjenner historien og vet at studenter og akademikere har spilt en viktig rolle i kampen for forandring.

Retten til utdanning og retten til en selvstendig palestinsk stat er en kamp som vi må kjempe sammen med våre venner i Palestina og den internasjonale solidaritetsbevegelsen. «Education under occupation» er et program utviklet av den palestinske grasrot organisasjonen Stop the Wall som daglig jobber med å fremme den palestinske sivilbefolkningens situasjon under den israelske okkupasjonen.

Organisasjonen har utviklet et tett samarbeid med flere universiteter i både USA og Storbritannia, og gjennom samarbeid med Palestinakomiteen Blindern ønsker organisasjonen å styrke samarbeidet med norsk akademia. Om ikke lenge lanserer Studentenes og Akademikernes Internasjonale hjelpefond (SAIH) sin kampanje mot norske bedrifters engasjement i det okkuperte Vest-Sahara. Gjennom betaling av semesteravgiften er mange studenter aktivt med på å støtte SAIHs flotte kampanje. Men la oss ikke glemme solidariteten og støtten til våre palestinske venner. Bli medlem av Palestinakomiteen Blindern!

Powered by Labrador CMS