En større debattarena

Publisert

I forrige utgave av Universitas gikk Kulturutvalgets medlemmer Kirchhoff og Nystrand ut med et ønske om å politisere Chateu Neuf. Bakgrunnen for dette er at «politikerspirene» på Villa Eika ikke er opptatt av det samme som studentene er, og at debatten i Studentparlamentet (SP) ikke fungerer godt nok.

Et slikt innlegg gjør først og fremst to ting:

1) Underbygger myten om at Studentpolitikere ikke gjør noen ting annet enn å bygge sin egen CV til en senere politisk karriere – og dermed bidrar til å svekke den legitimiteten Kirchhoff/Nystrand mener SP mangler, og

2) Ødelegger for det engasjementet som de som er i studentpolitikken faktisk har for å bedre studentenes hverdag.

For hvilke «småsaker» er det Studentparlamentet er opptatt av som ikke er relevant for studenter flest? Bedret veiledning av studenter, bedre varslingsrutiner ved UiO, bedre kvaliteten på utvekslingsavtalene ved UiO, rettighetsfeste utsatt eksamen, artikler som er gratis tilgjengelig på nett skal ut av pensum (og som en åpenbar følge vil gi lavere kostnader til studenter flest), eller å styrke forskningstilknytningen i utdanningen ved UiO?

- Nystrand og Kirchhoff skal være forsiktig med å mistenkeliggjøre motivene til engasjerte studenter.

Selv er vi ikke i tvil om at studenter er opptatt av dette, og Nystrand/Kirchhoff skal være forsiktig med å mistenkeliggjøre motivene til engasjerte studenter.

Men for å ta det konstruktive i bidraget fra Nystrand/Kirchhoff: De ønsker seg en større arena for debatt. Dette er noe SP stiller seg helhjertet bak! Ingenting vil være bedre enn om man ved UiO fikk et større engasjement for studentrelaterte saker. Dersom Nystrand/Kirchhoff får realisert sitt ønske om å gjøre DNS til en arena for debatt om studentpolitikk så vil SP (som Nystrand er med i) selvfølgelig både stille opp som deltagere og ta innspillene derfra med videre. Det Nystrand/Kirchhoff må svare på, er følgende:

1) Hvorfor fremstiller de det som om det er en nødvendig konflikt mellom SP og et eventuelt debattmiljø på DNS? Det virker innlysende at disse vil fungere komplementært.

2) Hvilke saker er det Nystrand/Kirchoff mener Studentparlamentet ikke tar opp, som studentene er opptatt av?

3) Hvordan vil Nystrand/Kirchhoff møte det problemet som mange av de engasjerte studentene ved UiO allerede kjenner: Hvordan få engasjement for prosjektet?

Powered by Labrador CMS