Feil fremstilling av Universitas

Publisert

I våre prioriteringer er vi helt på linje med studentene.

Universitas presenterte i forrige uke en undersøkelse som viser at studentene bryr seg mindre om studentboliger enn om økt studiestøtte. På lederplass fremstilles det som at studentorganisasjonene derfor er helt i utakt med studentmassen når vi jobber for flere studentboliger. Det Universitas unnlater å nevne, er at studentorganisasjonene har tre felles budsjettprioriteringer til statsbudsjettet for 2010. I prioritert rekkefølge er disse: Økte basisbevilgninger, elleve måneders studiefinansiering og bygging av minst 1000 nye studentboliger. Vi er altså helt på linje med de studentene som har svart på Universitas’ undersøkelse.

Studentboliger er et av de viktigste tiltakene vi har for å sikre lik rett til utdanning. Når prisene på det private markedet stiger dobbelt så fort som studiestøtten, er studentboligene et rimelig botilbud for studentene. Får vi dekningsgraden opp på rundt 20 prosent, vil det bidra til å dempe presset på det private markedet og føre til lavere leiepriser. Dermed vil det også komme studentene som ikke bor hos samskipnadene til gode. Studentboligundersøkelsen til NSU og StL for 2009 viser at det i dag mangler 10 500 studentboliger før 20 prosent av studentene kan få tilbud om studentbolig. Det er før vi tar høyde for at antallet studenter etter all sannsynlighet vil stige kraftig i årene fremover. Studentboliger vil derfor fortsatt være en viktig kampsak.

Studentboligmangelen i sommer kommer som en naturlig konsekvens av at mange studenter er på boligjakt før studiestart: En uke før studiestart sto over 14 000 studenter på venteliste for å få studentbolig. Studentorganisasjonenes prioriteringer er likevel krystallklare: Først basisbevilgninger, deretter studiestøtte og studentboliger på tredjeplass.

Powered by Labrador CMS