Slett synsing

Publisert

Debattredaktør Andreas Slettholm demonstrerer i forrige ukes Universitas den manglende kjennskap til utenlandsstudier som gir rom for lettvinte politiske utspill i internasjonaliseringsdebatten. Slettholm roter i likhet med mange andre rundt med begreper og feiltolket statistikk.

At 200 gradsstudenter studerer på Times- og Shanghai-listenes 25 øverste rangerte universiteter, kan vanskelig anvendes som et argument for at utenlandsstudenter ikke velger kvalitetsstudier. Til sammenligning er det ingen studenter som gjør tilsvarende i Norge.

Norske gradsstudenter i utlandet studerer i snitt ni timer mer per uke og har en høyere tilfredshet med studiene enn studenter i Norge. Utenlandsstudentene søker mot gode studier, og det finnes svært mange læresteder av høy kvalitet innenfor de ulike fagretningene.

Slettholm frykter at mer stipend til studenter i utlandet vil suge penger fra andre sårt tiltrengte satsninger innen høyere utdanning her hjemme. Sammenlignet med kostnaden ved å opprette nye studieplasser i Norge, er det svært lønnsomt for staten at studenter studerer i utlandet. I en tid hvor etterspørselen etter utdanning vil øke kraftig, bør man legge til rette for at flere av de som ønsker å studere i utlandet får mulighet til dette.

Powered by Labrador CMS