Ikke legg ned HUMPRO!

Publisert

Vi ser med stor forbauselse at HF har vedtatt å legge ned Humanistisk prosjektsemester (HumPro) fra høsten 2009. Som tidligere HumPro-studenter kan vi ikke skjønne at det i det hele tatt er et alternativ. Det er viktig at også HF-studenter har muligheten til å kunne prøve seg ute i praksis. Med HumPro får man oppleve hvordan det er å jobbe med en konkret problemstilling som en ekstern oppdragsgiver faktisk skal kunne bruke.

Vi har fått kjenne hvordan det er å være stolt av å være HF-student.

HumPro viste seg å være et av de mest lærerike semestrene noen av oss har hatt på UiO så langt. Alle på HumPro fikk gode karakterer og svært gode tilbakemeldinger fra oppdragsgiverne etter å ha levert og presentert rapporten. Vi sitter igjen med en god og viktig følelse av å ha gjort noe av betydning, og samtidig har vi fått konkretisert noe av den abstrakte og uhåndgripelige kunnskapen man opparbeider seg som student ved HF. Ikke minst har vi fått kjenne på hvordan det er å være stolt av å være HF-student, noe som har vært etterlengtet.

Hvorfor er det ikke flere søkere til HumPro i år? Da vi benyttet oss av dette tilbudet for mindre enn et år siden visste vi ikke så mye om hva vi gikk til. Dette burde HF undersøke og jobbe med, heller enn å bare gi opp og unnskylde seg med at «humanister skyr arbeidsgivere». HF kan være mer på hugget og betraktelig mer synlig for å rekruttere søkere. Noen tips kan de få med seg: Oppsøk forelesninger, send ut tilbud på e-post, tilrettelegg bedre for studenter som har 40 frie studiepoeng, tilby det som et nyttig tillegg til bachelorgraden og som en verdifull forberedelse til masterprogrammet.

La Humanistisk prosjektsemester leve!

Powered by Labrador CMS