Hva Universitas «mener»

Publisert

I Universitas´ debattsider forrige uke fremkommer det noen påstander om hva Universitas som avis mener om bachelorgraden. Fysikkstudent Ivar Staurseth spekulerer i hva som er avisens «offisielle policy», og våre studentrepresentanter i universitetsstyret, Jomar Talsnes Heggdal og Ingvild Brox Kielland, henter eksempler fra både filosofien og fotballverdenen for å illustrere hva Universitas «mener».

Hva mener så Universitas om bachelorgraden? Fint lite. Det vil si: I Universitas har vi et skille mellom den meningsbærende journalistikken og den nøytrale journalistikken. På kommentarplass vil den enkelte journalist utbasunere sine meninger og fremføre egne argumenter. Dette er altså ikke avisens meninger som sådan, og teksten har derfor den kjekke og informative headingen «Kommentar». Sjangeren finner man også i andre aviser.

At vårt kommentarstoff leder til debatt er bra, men debatten blir nok bedre av at det siktes i riktig retning før en fyrer av fra hoften. Dersom Heggdal og Kielland er misfornøyd med vår dekning av nevnte sak, er det nyttigst om de klart skiller mellom vår dekning på kommentarplass og nyhetsplass før de bestemmer seg om de er hissige på en journalist eller hele avisen. Forsøket på å fremstille Universitas som en partisk dommer og/eller Venstrealliansens radikale tvillingbror, er både uelegant og usant.

Powered by Labrador CMS